Pemakanan kita adalah sumber utama kesihatan. Berlebihan pengambilan gula harian boleh menjejaskan kesihatan badan. Gula membawa manis tapi terlebih manis juga boleh mendatangkan kemudaratan.

Tunjuk langit

APA ITU GULA ?

Kristal putih yang kita kenali sebagai gula ialah satu bahan bukan semula jadi yang diproses di kilang. Kebanyakan gula dihasilkan daripada tebu yang melalui proses penapisan sehingga menjadi sukrosa tulen selepas mengeluarkan vitamin, mineral, protein dan zat-zat yang bernutrisi daripadanya. Gula merupakan bahan penambah yang akan memberi kesan ketagih, iaitu ia hanya membekalkan kalori sahaja tanpa mempunyai sebarang bahan berzat yang berfaedah.

APAKAH GULA SATU KEPERLUAN WAJIB UTK BADAN ?
Tidak perlu langsung! Ini kerana tubuh kita akan menukarkan banyak sumber makanan yang lain kepada glukosa apabila badan perlukan tenaga. Malahan gula penyebab utama kegemukan.

Negara kita adalah paling gemuk di Asia dan mempunyai pesakit Kencing Manis. Di Jepun, gula kilo tiada dijual, amat sukar untuk jumpa gula. Susu pekat manis jauh sekali. Tapi di Malaysia, kita sebenarnya terancam dengan keadaan dan sosio-ekonomi. Minum teh tarik di kedai mamak, disogok iklan-iklan makanan segera hingga menyebabkan anak kita merengek meminta untuk dibelikan set yang didatangkan bersama minuman bergas (gula 9 sudu teh!)

Kapsul Tunjuk Langit bertindak untuk mengawal paras gula dan juga bacaan darah dalam badan, ia akan membantu organ2 dalam tubuh untuk merawat diri. FLAVONOIDS di dalam buah tunjuk langit akan merangsang pembukaan pembuluh darah, membekalkan oksigen dan nutrisi keseluruh badan, agen anti – pengoksidaan. Begitu juga dengan kehadiran SAPONINS seperti yang terdapat ginseng Panax. Enzim yang bertindak seperti pelincir yang mengurangkan lemak dan kolesterol pada dinding salur darah.Ia membaiki aliran darah dan menjadikan fungsi jantung bekerja secara efisyen.

Berikut adalah antara feedback pengguna yang telah mengamalkan kapsul tunjuk langit (KTL) :

  1. Sudah tidak memerlukan suntikan insulin setelah amalkan Kapsul Tunjuk langit (KTL) selama 2 bulan.
  2. Bacaan darah tinggi dan kencing manis di tahap yang terkawal setelah mengambil KTL selama 2 minggu
  3. Batu karang keluar setelah ambil KTL selama seminggu
  4. Boleh berjalan seperti biasa (sebelum ni sakit di tapak kaki) setelah mengambil KTL selama 5 hari
  5. Urat2 biru telah hilang setelah amalkan KTL selama seminggu
  6. Badan berasa segar dan bertenaga sejak mengamalkan KTL
  7. Doktor mengesahkan kesihatan bertambah baik setelah mengamalkan KTL selama sebulan.